10:00

Vederslöv-Dänningelanda IF

Referat: AIF Barrikaden - Vederslöv-Dänningelanda IF

Startelva: Mohamed – Johan S – Marcus, Roy, Arshad, Andreas – Jona, Amine, Farhad, Shakeb – Henke

Avbytare var Simon som ersatte Mohamed i målet i 2:a halvlek, Park som kom in efter 33 min som mittback för att sista dryga halvtimmen gå ut som högerback och Daniel Sosa som också kom in efter 33 min, i hans fall som innermittfältare, en position han blev kvar i tills han blev utbytt drygt 10 min kvar.

Det var ju en lite annorlunda match det här. Vi mötte ett Småländskt div 4-lag (med 22-bokstäversnamnet Vederslöv/Dänningelanda!) som är på träningsläger här under påsken och det skedde på det ovanliga stället Bulltofta rekreationsområde (stället där vi stötte på en livs levande elefant en av de gånger vi tränade där i höstas). Planen är inte jättebra så vi fick hjälpas åt att fylla i de värsta hålen och vi hade inga omklädningsrum men inget av detta kändes så betydelsefullt när vi möttes av ett strålande väder – ösregn och en vind på 10 m/sek hade däremot inte varit någon höjdare när man klädde om.

Vi förde spelet första kvarten och Henke var vid två tillfällen ytterst nära att kunna ge oss ledningen. I den 9:e min hann målvakten millimetrarna före vid en frispelning och i den 15:e min rullade avslutet ur svår vinkel precis utanför bortre stolpen. Resten av halvleken var jämn och fattig på målchanser. Den enda heta kom i 37:e min då de hade ett skott i stolpens utsida. En rätt bra halvlek av oss även om vi tog lite konstiga beslut på egen planhalva ibland.

I andra halvlek hände det inte heller mycket framåt för något av lagen. Detta förhållande bröts dock lika plötsligt som vackert i den 66:e min när en av deras spelare (sedan vi varit lite väl passiva på flera händer) fick på ett rungande skott som skruvade sig in i krysset helt otagbart för världens alla målvakter. Under andra halvlekens första halvtimme var V/D det något bättre laget som fr.a. kom till riktiga avslut även om de med ovannämnda undantag var dåliga.

Efter 77 min gick vi över till 4-4-2 och lyckades bita oss fast rätt bra på deras planhalva ett antal gånger men nu var det på deras planhalva vi tog ganska många konstiga beslut vilket ledde till att vi aldrig kom till några farliga avslut. Vår offensiv för att få till en kvittering ledde förstås till att de fick en del kontringslägen. I den 86:e min ledde ett av dem till en hörna på vilken de sedan hade en boll i ribbans överkant och i den 89:e min dödade de definitivt matchen med att säkert – men tacksamt enkelt – avslut av en av de 2 spelare som efter missförstånd och felpass hos oss kunde avancera ensamma mot Simon i målet medan närmsta Barrikadenspelare stillastående som åskådare befann sig ungefär vid mittlinjen. 0-2 alltså vilket också blev slutresultatet.

Vi gjorde en rätt bra insats i en totalt sett tämligen jämn match. Hade man ”klippt bort” deras 1-0-mål hade man tyckt att det varit helt jämnt i både spel och chanser. Nu går ju inte detta att göra (och det vore synd och skam) och därmed får nog deras seger anses vara ganska motiverad.

Statistik: Hörnor: 4-5 Avslut på mål: 3-7 Avslut utanför: 6-4